Zadnje novice

Prijavim.se novice

20 April 2024

Naročanje na novice

24.06.2008  -  Tekavec najboljši na Mašunu
Na prelepo sončno nedeljo se je v vasi Bač pri Knežaku zbralo 171 tekmovalcev in tekmovalk na letos že 6. Vzponu na Mašun v organizaciji Kolesarskega kluba Postojna. Jutranje že kar poletne temperature in veliko število rekreativcev sta napovedovala hud boj vse do cilja na gozdni pristavi na Mašunu.  Le nekaj dni pred dirko je Zgornje-pivško dolino zajelo močno neurje in na cesto proti Mašunu nanosilo ogromne količine peska in kamenja. Vendar so se organizatorji zelo potrudili in traso popolnoma očistili in pripravili optimalne razmere za cestno dirko.

.

Največ zanimanja je pred štartom požel Gregor Tekavec (ŠD Energija Velenje), letošnji zmagovalec maratona Franja. Na dirki se je izkazalo, da nima pravega konkurenta. Že nekje na polovici proge je pobegnil sotekmovalcem in tako sam prikolesaril v cilj z ogromno prednostjo.
''Dirka je bila težka, čeprav klanec ni bil prehud. Težko je bilo zmagati'', je bil kratek zmagovalec. Čeprav je bila proga letos za približno 200 metrov krajša, je Tekavec postavil tudi rekord trase, ki sedaj znaša 25 minut in 3 sekunde za nekaj manj kot 11 kilometrov in 500 višinskih metrov.  Za zmagovalcem sta v cilj prikolesarila Danijel Vinčec in Jernej Grilj (oba KK Izvir Vipava). Pri ženskah je z ogromno prednostjo slavila domača tekmovalka Tjaša Rutar, ki zadnje čase dosega same odlične uvrstitve in zmeša načrte tudi marsikateremu moškemu tekmovalcu, pred Ivico Rakoš (ŠD Turbo M) in še eno domačo tekmovalko, Mojco Oblak. Na cilju na Mašunu je potem sledilo še žrebanje bogatih nagrad in podelitev pokalov najboljšim. Aplavz sta požela tudi najmlajša udeleženka, 11-letna Katja Jeretina iz Mengša in najstarejši udeleženec, 82-letni Tržačan Pietro Lonzarich, že večkratni udeleženec dirke na Mašun. Organizator je tudi letos pripravil odlicno vzdušje za rekreativno dirkanje in nedvomno bo tudi naslednje leto tako. ©by Heros alias Raketa alias Jernej

Naj omenimo tudi ostale naše uvrstitve med prve tri po kategorijah:  Tjaša Rutar prvo mesto ženske A, Rutar Katja prvo mesto MTB ženske, Aljoša Bricelj prvo mesto Dečki C, Mojca Oblak drugo mesto ženske B, Gorazd Šajn drugo mesto Master A in naš najbolje uvrščeni na četrto mesto v skupni uvrstitvi, Tadej Hiti drugo mesto Amater A, Marjan Bobek tretje mesto Master F, Blaž Lipec tretje mesto Amater C, Domen Černač tretje mesto v Amater A.

Izmed skupno prijavljenih 171 tekmovalcev se nas je iz kluba udeležilo 44 članov. Med najbolje zastopanimi klubi na tekmi pa so bili KD Brda, ŠD Turbo M, KK Izvir.
Organizator KK Postojna se zahvaljuje vsem sponzorjem za darovane praktične nagrade za izvedbo srečolova kot tudi finančnih prispevkov: Kolektor Liv, LKO, PVC Nagode, Pekarna Postojna, Epic, Gold Club, Mobitel, PomiPlast, Vulko Horvatič, Avio Pub, KK Adria Mobil, Gostilna Keš, Gostišče Mašun, Gasilci Koritnice in Bac, ....