Zadnje novice

Prijavim.se novice

20 April 2024

Naročanje na novice

Vikend Maratona Franja je zaključen. V petek 07.06.2013 je bil organiziran četrti kronometer iz serije kronometrov za Pokal Slovenije v amaterskemu cestnemu kolesarstvu. Omenjeni kronometer je veljal tudi za Državno prvenstvo tako, da smo dobili tudi nove državne prvake.

S strani kluba so se tekmovanja udeležili: Mitja Oter, 8. mesto MB, Franc Bajec, 7 mesto MD, Janez Otoničar, 3. mesto MH, Milan Bahar, 4. mesto MI. Čestitkje vsem štirim.

 

 

Dobili nove državne prvake v kronometru

Ljubljana, 8. junij 2013 (MOREL)- Ljubljansko obrobje od trgovskega središča do Dola in nazaj je bilo v petek prizorišče državnega prvenstva za vse kategorije kolesarjev in kolesark na kronometer na 37,7 km oziroma 18 km dolgi krožni poti. Poznavalci kolesarstva so v svojih komentarjih zatrdili, da je bilo prvenstvo glede konkurence okrnjeno, saj ni bilo kolesarjev iz tujih moštev, prav tako pa še nekaj tako imenovanih favoritov. Med najboljšimi, poklicnimi koleserji je slavil Klemen Štimulak  iz novomeškega poklicnega moštva Adria Mobil. 37,2 km dolgo preizkušnjo je prevozil v 46 minutah in 34 sekundah. Za njim sta se uvrstila klubska kolega Matej Mugerli, ki je za Štimulakom zaostal za 25 sekund, ter Kristjan Fajt je za prvakom zaostal 29 sekund. V kategoriji do 23 let je bil najboljši mladinski svetovni podprvak Matej Mohorič, ki je progo premagal v 47 minutah in 46 sekundah. Na drugo mesto se je uvrstil Jan Polanc. Tretje mesto je pripadlo Marku Pavliču. V preostalih  kategorijah so morali tekmovalci in tekmovalke prevoziti samo en krog, ali dobrih 18 kilometrov. V ženski konkurenci je zmagala Sara Frece, ki je prehitela Polono Batagelj in Alenko Novak. V ženski kategoriji U23 je bila najboljša Tina Perše pred Urško Kalan. Pri starejših mladincih je državni prvak postal David Per. Premagal je Jona Božiča in Blaža Šuštarja. Najboljši pri mlajših mladincih je bil Nejc Rogina. Za njim sta se uvrstila Mitja Zupančič in Gregor Matija Černe. Med rekreativnimi  kolesarji je bil v absolutni konkurenci najhitrejši Gregor Tekavec, ki je progo prevozil v 22 minutah in 40 sekundah. Drugi je bil Andrej Guček, ki je zaostal za 20 sekund, tretji pa Igor Kopše.

  Gregor Tekavec je kot najboljši rekreativci na dirki dobil tudi posebno nagrado avstralskega izdelovalca kolesarskih čevljev Bont in sicer letošnji model Riot. S temi čevlji vozi olimpijski prvak Bradley Wiggins, v Sloveniji pa z jim zdaj kolesari član novomeškega Sprinta Gregor Sikošek, ki je na včerajšnjem kronometru moral v absolutnem seštevku amaterjev zasedel tretje mesto. V tej kategoriji je zmagal Matej Fujs, drugi pa je bil Primož Porenta. Izidi: 

Vir: http://www.morel.si/Sport/Slovenija_Dobili_nove_drzavne_prvake_v_kronometru/

.