Zadnje novice

Prijavim.se novice

26 April 2024

Naročanje na novice

KOLESARJI PONOVNO NA MAŠUNU 

Mašun – V nedeljo, 16. junija, je Kolesarski klub Postojna organiziral kolesarsko tekmovanje  11. Vzpon na Mašun za Pokal Kolektor.  Progo v dolžini 11 kilometrov do prevozili vsi prijavljeni rekreativni in amaterski kolesarji, ki tekmujejo za Pokal Slovenije ter zaposlenih v Koncernu Kolektor. Tekmovalci so tekmovali v 19 kategorijah, nekaj najboljših mest pa so zasedli tudi člani Postojnskega kolesarskega kluba.

Prvi tekmovalec, Primož Porenta, je progo prevozil v času 24:27, zmago pa si je privozil v ciljnemu sprintu. Takoj za njim sta zaostala Jani Prešern in Klemen Hančič. Prva med ženskami v absolutni razvrstitvi je bila Danijela Svetlik, ki je vzpon prevozila v času 28:06, drugo in tretje mesto pa sta osvojili Valentina Rebec in Katja Jeretina

Člani Kolesarskega kluba Postojna so dosegli nekaj zavidljivih mest v posameznih kategorijah. V kategoriji MTB A Ženske je prvo mesto zasedla Katja Rutar. V kategoriji Master I je tretje mesto osvojil Milan Bahar, v Master H pa Janez Otoničar. V kategoriji Master D pa je drugo mesto osvojil Andrej Širaj, ki je bil poleg Mitje Otra tudi generalno najbolje uvrščena člana Postojnskega kolesarskega kluba. 

Najboljši v kategoriji Koncerna Kolektor za pokal Kolektor pa so bili Milan Potužak, Janez Otoničar in Karmen Milharčič.  

V kategoriji množičnost pa je bilo največ prijavljenih tekmovalcev iz klubov KD Brda Dobrovo, ŠD Bam.Bi in KK Izvir Vipava.

Po končani kolesarski preizkušnji so se tekmovalci, čakajoč na rezultate, pogostili s kosilom, nekateri izžrebani na srečelovu pa so domov odnesli nagrade sponzorjev 11. Vzpona na Mašun, ki se jim zahvaljujejo za sodelovanje. 

Organizatorji so s številom nastopajočih tekmovalcev kot tudi gledalcev zelo zadovoljni.

Kolesarski klub Postojna se zahvaljuje vsem sponzorjem in donatorjem, ki so omogočili, da smo tudi letos lahko organizirali kolesarski tekmovanje. Sponzorji pa so: Kolektor Liv d.o.o., Kolektor ATP, Liv Kolesa d.o.o., Triglav d.d., Pivka Perutninarstvo d.d., Vigorsol in Mulebar, PomiPlast d.o.o.. Prav tako pa se zahvaljujemo tudi PGD Koritnice in OŠ Knežak.

.