Zadnje novice

Prijavim.se novice

Naročanje na novice

Zmagovalec rekreativnega kronometra bo glavnino nagrade podaril projektu botrstvo

http://www.siol.net/sportal/rekreacija/novice/2015/06/hervisov_kronometer.aspx , Četrtek, 18.06.2015

Avtor: Alenka Teran Košir

Uspešni rekreativni kolesar Mitja Oter je najhitreje opravil s Hervisovim rekreativnim kronometrom. Glavnino nagrade (200 od 300 evrov) bo namenil skladu botrstvo.

Točno uro pred profesionalno kolesarsko karavano so se po 8,8 kilometra dolgi trasi zapeljali rekreativni kolesarji. Na Hervisovem kronometru je nastopilo 50 tekmovalcev, med njimi so bila tudi štiri dekleta. 40 jih je določil žreb - v nagradni igri je sodelovalo 300 ljubiteljev kolesarstva - ostale je povabil organizator. Najhitreje je s progo opravil 40-letni Škofjeločan Mitja Oter, na drugo mesto se je uvrstil Mihael Vantur, tretji je bil Alen Štucin.                     

Oter, za prijatelje oTTo, je bil z rezultatom (11:19.95) zadovoljen. Kot je povedal v krajšem pogovoru za Sportal je Hervisov kronometer odpeljal že leta 2012, kolesarstvo pa mu pomeni odklop od stresnega vsakdana. Trenira od deset do 13 ur tedensko, nastopa pa za italijansko moštvo Franco Gomma."Kronometer imam rad, ker je najbolj pošten in je pravzaprav boj s samim seboj," je povedal informatik, ki si vsakdanji kruh služi v Gorenjski predilnici.Glavnino nagrade, ki jo bo prejel za zmago (200 od 300 evrov), bo namenil projektu botrstvo, del pa prijateljici, namesto katere se je udeležil kronometra.

Mitja Oter najhitrejši med fanti                                             Laura Šimenc, najhitrejša med nežnejšim spolom

Brez naslova1Brez naslova2