logo

NOGE ZMOREJO ŠE VEČ

Zaključek kolesarske sezone ali "Noge ne zmorejo več" ali še bolje "Noge zmorejo še več"

Jesen se kaže v najlepši preobleki, zato jo izkoristimo in se podružimo. Malo kolesa, malo griljade iz žara, kakošno pivce, ......

Dobimo se v soboto, 21.09.2019 ob 11 uri pred Hotelom Kras (za kolesarjenje) oziroma na mestu zaključka ob 13 uri (lokacijo sporočimo naknadno).

Pripeljite se s MTB kolesi, da se mao zapeljemo, potem pa sledi druženje brez koles. 

Naprošamo za potrditev udeležbe na Email

DoS-AED - Dobrodelna kolesarska Dirka za življenje

Štirje amaterski kolesarji iz Postojne in okolice, policist Mihael, reševalec Klemen, železničar Marko in jamar Gregor, ki jih druži ljubezen do kolesarstva, predvsem pa novi izzivi, so se odločili, da v sodelovanju s Kolesarskim klubom Postojna odpeljejo kolesarski traso tekmovanja "Dirke okoli Slovenije DOS-RAS EXTREME", ki v letošnjem letu žal ne bo izvedena.

Da kolesarjenje izpeljemo in prekolesarimo v lastni režiji, ni naš edini namen, veliko nam pomeni tudi varnost ljudi. Dva izmed njih prihajata iz služb s področja varnosti in reševanja (policija, NMP). Prav zato so se odločili, da njihovemu kolesarjenju dodajo pečat dobrodelnosti. Z zbranimi sponzorskimi in dobrodelnimi prispevki bi želeloi prispevali k nakupu AVTOMATSKEGA  EKSTERNEGA DEFIBRILATORJA (AED).

Iz prakse vemo, da je za uspeh preživetja pomembna vsaka sekunda, zato bodo z nakupom AED naši skupnosti omogočili dodatno sekundo ali dve, ki sta lahko odločilni v "dirki za življenje".

Za izpeljavo kolesarjenja bi potrebovali materialna sredstva, prejeta finančna sredstva pa se bodo namenila nakupu defibrilatorja oziroma več njih, v kolikor bi sredstva presegla znesek enega.

Na pot se bodo odpravili včetrtek 6. 6. 2019 predvidoma okrog 17.00 ure izpred Hotela Kras v Postojni.

Na cilj se bodo vrnili v soboto 8.6.2019 v popoldanskem času.

Pri tem bodo štirje kolesarji za dober namen izmenjaje prevozili približno 1.220 km, ter premagali 13.500 m vzpona, vmes pa se povzpeli tudi na najvišji slovenski prelaz Vršič na višino 1.611 m. Kolesarili bodo skozi 205 naselij vseh osmih slovenskih pokrajin.

Za njihovo varnost, prevoz in opremo bosta skrbeli dve spremljevalni vozili. njihov napredek in lokacijo pa bo mogoče v realnem času spremljati preko sistema Black blox, ki je med drugim namenjen tudi sledenju športnih dogodkov.