Zadnje novice

Prijavim.se novice

24 April 2024

Naročanje na novice

Štirje ljubiteljski kolesarji iz Postojne in okolice se v sodelovanju s Kolesarskim klubom Postojna in postojnsko območno enoto Rdečega križa pripravljajo na dobrodelno Dirko za življenje DOS-AED. Zbrane prispevke bodo namenili za nakup enega ali več defibrilatorjev (AED).

Policist Mihael Bezjak, reševalec Klemen Rebec, železničar Marko Kravanja in jamar Gregor Valenčič so se odločili, da svoje veselje do kolesarstva in željo po novih izzivih povežejo z dobrodelnostjo.

Čez natanko dva tedna, 6. junija, se bodo okrog 17. ure izpred hotela Kras odpravili na 1.220 kilometrov dolgo dirko po poti dirke okoli Slovenije DOS-RAS EXTREME, ki je letos sicer ne bo. Na cilj se bodo predvidoma vrnili 8. junija v popoldanskem času.

Zahtevno traso, na kateri bodo premagali 13.500 metrov vzpona in se povzpeli tudi na najvišji slovenski prelaz Vršič, bodo prekolesarili s plemenitim ciljem, da prispevajo k varnejši in bolj zdravi družbi.

“Iz prakse vemo, da je za uspeh preživetja pomembna vsaka sekunda, zato bi z nakupom AED naši skupnosti omogočili dodatno sekundo ali dve, ki sta lahko odločilni v “dirki za življenje',” poudarjajo. Za njihovo varnost, prevoz in opremo bosta skrbeli dve spremljevalni vozili, napredek ekipe in lokacijo pa bo mogoče v realnem času spremljati prek sistema Black blox. Vsem, ki bodo njihov projekt podprli z donacijo, se že vnaprej zahvaljujejo, pri tem pa upajo, da bodo uspeli zbrati dovolj denarja za pokritje stroškov dirke in za nakup vsaj enega avtomatskega eksternega defibrilatorja. Z donacijo en evro jih je mogoče podpreti tudi z SMS sporočilom z besedo DIRKA na številko 1919.

Primorske novice, 23.05.2019, Veronika Rupnik Ženko

..