Zadnje novice

Prijavim.se novice

26 April 2024

Naročanje na novice

Kolesarski klub Postojna je v nedeljo 17.06.2012 organiziral kolesarsko tekmovanje 10. Vzpon na Mašun 2012. Letos v sončnemu vremenu in vetrom, ki je končno pihal v smeri vožnje. Torej v tretje gre rado, saj pravijo, po dežju vedno posije sonce. Vremenski rezultat je 7:3 za sonce.

Čeprav ob sončnemu vremenu se je tekmovanja udeležilo le 162 tekmovalcev, tako rekreativnih kot tistih, ki nastopajo v točkovanju za Pokal Slovenije v amaterskemu kolesarjenju.


Najhitrejši je bil letos član KD Radenska, Primož Roglič, ki je traso (11 km) je prevozil v času 23:39 kar je nov rekord trase. Drugo uvrščeni je bil Uroš Brinc, KK Metliška črnina, ki je za zmagovalcem zaostal le 4 sekunde. Borba za prvo mesto je bila do samega cilja. Tretji je v cilj privozil Jani Prešern ŠD BVG Gulč s časom 24:40.

Najboljša med ženskimi tekmovalkami je bila Danijela Svetik, KD Brda s časom 28:45 (leta 2011 v slabemu vremenu 33:55). Drugo uvrščena je bila Valentina Rebec, ŠD Polž, medtem ko je bila tretja predstavnica KK Postojna Katja Rutar.

Tekmovanja se ej udeležilo tudi 22 članska ekipa kluba, ki je po kategorijah prav tako stopila na zmagovalne stopničke. V kategoriji Master I, je bil  Milan Bahar zmagovalec.V kategoriji Masters B je Gorazd Šajn osvojil 2. mesto (5. v generalni razvrstitvi). Med ženskami pa sta nas zasstopali Katja Rutar, 3. mesto v kategoriji Ženske A in Mojca Oblak 1. mesto v kategoriji MTB Ženske.

Klubske barve so zastopali še Mitja Oter, Marko oblak, Damijan Potepan, Franci in Janez Škodič, Klavdij Čepirlo, Andrej Širaj, Toni Geržina, Marko Bajec, Igor in Matej Šabec, Domen Černač, Janez Otoničar, Franc Bajec, Robert Malacko, Blaž Lipec, Valentim Počkaj, Darijo Zadel. 

Najštevilčnejšo ekipo so tudi tokrat imeli člani KD Brda, medtem ko se je na drugo mesto pripadlo KK Izvir Vipava ter tretje ŠD Bam.bi. KK Postojna ni sodelovala zaradi domače tekme.

Vsem letošnjim tekmovalcem se zahvaljujemo za udeležbo ter vas s tem že vabimo, tako kot tudi vse ostale na naše tekmovanje, ki ga bomo organizirali v letu 2013. Datum pa si lahko že zabeležite 16.06.2013 oziroma teden dni po Maratonu Franja. Vabljeni.

Sponzorji, ki so nam pomagali tako financno kot tudi na kakršen koli drugačen način pri organizaciji 10. Vzpona na Mašun 2012:
KOLEKTOR LIV d.o.o, Postojna, VEREG GmbH, MOBITEL d.d., KOMPAS POSTOJNA, TRIGLAV d.d., POMIPLAST d.o.o., Postojna, LIV KOLESA d.o.o., Postojna, Gostišče MAŠUN, Mašun, VigorShop.net - Mulebar, Gasilsko društvo Koritnice.
Vsem sponzorjem in vsem, ki ste nam bili v pomoč pri organizaciji tekmovanja se prav lepo zahvaljujemo.

 

  

  


.